Cod produs: 1054
Disponibilitate: Stoc epuizat
45,00 Lei
Fără TVA: 37,82 Lei

Fermele de animale asigură un pământ roditor şi cu culturi mari pe termen lung. Folosire în toate culturile agrare şi pe păşuni, fără aplicare în culturile sensibile la cloruri de fructe şi legume, vii şi grădini.

În cazul condiţiilor de ploi abundente este foarte importantă forma de teren precum şi cantitatea de precipitaţii căzute pe unitatea de timp şi suprafaţa. Cantităţile mari de precipitatii acumulate in perioade scurte de timp, conduc la eroziunea stratului superior pe terenurile inclinate, producand spalarea solului si a unor cantitati de nutrienti din sol. Dacă suprafeţele sunt plane, nu este cazul sa va temeţi de o levigare a nutrienţilor aflaţi la suprafata. O levigare are loc numai in cazul solurilor foarte puţin adânci.

Pentru a asigura un start rapid al cerealelor în vegetaţie, este important să se fertilizeze cu nutrienţi rapizi, eficienţi şi solubili. În acel moment, în care temperatura solului este încă foarte scăzută, azotatului de amoniu din NAC ii este conferit un avans clar. Ureea în acest caz acţionează prea târziu şi necontrolat.
Inainte ca rapita sa mearga in iarna, acesta ar trebui sa aiba in mod ideal un diametru al radacinii de 1 cm si 10 pana la 12 frunze. In acest caz baza preia 60 pana la 80 kg N/ha, in cursul unei dezvoltari mult mai bogate mai mult decat 100 kg N/ha. Azotul disponibil in sol nu este de cele mai multe ori suficient pentru a acoperi aceasta necesitate, de aceea este necesara o fertilizare de 40-60 kg N/ha in toamna. Comparativ cu o fertilizare cu azot, formulele NPK cu continut de sulf (S15/15/15 3, 4S 10/14/20), arata avantaje clare la fertilizarea din toamna.

Baza unei rapite cu un randament de 4 to/ha preia 32 kg S/ha prin samanta de rapita, in timp ce intreaga planta preia la acest randament 56kg S/ha. Deoarece inregistrarile sulfului din atmosfera nu sunt date mai deloc iar mineralizarea cu sulf din sol incepe foarte tarziu (de la o temperatura a solului de 12 grade), este necesara o fertilizare cu sulf in cantitate de 30´-40 kg S/ha.

La aceasta intrebare nu se poate raspunde in general cu "da" sau "nu". Cert este faptul ca pe soluri foarte grele, argiloase, care se incalzesc in primavara foarte incet, respectiv in ani cu temperaturi scazute in mai si in iunie, sau pe soluri sarace in P, fertilizarea la radacina ofera beneficii de randament. In zonele calduroase sau ani cu o dezvoltare foarte rapida a tineretului datorita unei primaveri calduroase, sau in cazul solurilor cu o buna furnizare de P nu se observa de obicei nicio diferenta in randament. In cazul in care nu se realizeaza o fertilizare a radacinii, porumbul prezinta adesea un sistem radicular larg comparativ cu o baza care a fost fertilizata la radacina-in anii cu veri uscate, baza cu sistemul radicular cel mai bun, poate ingloba mai multa apa din sol, si astfel poate obtine randamente mai bune.

Practic apar pierderi semnificative de azot gazos după o fertilizare la valori ale Ph-ului peste 9. Carbonaţii (carbonatul de calciu) au valori iniţiale ale Ph-ului de maxim 7,5. În acest caz se poate realiza o fertilizare imediat după calcifiere, fără pierderi de azot. În cazul aplicării de amendamente, cu carbonat de calciu să se realizeze o lucrare de încorporare în sol.
Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!