Cod produs: maza
Disponibilitate: Stoc epuizat
172,00 Lei
Fără TVA: 157,80 Lei

Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate

Omologat in Romania cu Certificatul de Omologare nr. 331PC / 29.06.2017

Ce este Maza 4SL si pentru ce se foloseste?

Maza 4 SL este un erbicid selectiv, din grupa erbicidelor imidazolinone, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate din culturile de floarea soarelui, infiintate cu hibrizi rezistenti la IMAZAMOX

Cand si cum se aplica Maza 4 SL?

Se aplica in timpul vegetatiei, cand buruienile sunt mici. Produsul este preluat atat prin frunze cat si prin radacini. Pe sol produsul are efect rezidual prin care impiedica aparitia unui nou val de buruieni.

Maza 4 SL poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator. Volumul de solutie utilizat este de 100 – 400 L/ha

Unde se aplica Maza 4 SL?

Se aplica postemergent, numai la hibrizii de floarea soarelui rezistenti la erbicide pe baza de IMAZAMOX, o singura data pe sezon, cand buruienile sunt mici (2-4 frunze). Plantele de floarea soarelui trebuie sa fie in stadiul fenologic de 4 – 8 frunze. Pentru grabirea efectului de uscare a buruienilor se poate aplica in amestec cu un adjuvant.

Combate buruienile problema din cultura, printre care cornacii (Xanthium strumarium), zarna (Solanum nigrum), lupoaia (Orobanche spp.), Abutilon theophasti, Amarantrus retroflexus, Mercurialis annua, etc.

Stadiul omologarilor produsului in Romania:

CULTURADOZAAgentul de daunareMomentul aplicarii
Hibrizi de floarea soarelui rezistenti la Imazamox1,25 L/haBuruieni dicotiledonatePostemergent (BBCH 12-18)

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil in amestec cu alte produse de protectia plantelor. Inainte de utilizare se va face un test de compatibilitate.

SELECTIVITATE/TOLERANTA CULTURII:

Maza 4 SL are efect rezidual. De aceea dupa aplicare se va tine cont de perioada de restrictie pana la infiintarea culturii urmatoare, astfel:

  • pentru cereale paioase 4 luni
  • pentru porumb, legume, cartofi 9 luni
  • pentru rapita, sfecla de zahar 18 luni

In cazul intoarcerii unei culturi erbicidata cu Maza 4 SL, se va putea semana imediat floarea soarelui rezistenta sau soia.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!